26. mai 2013

Spettmeisa har fått unger





Jeg tok disse bildene på lørdag av spettmeis som har fått unger i en fuglekasse jeg har satt opp. En av fuglne var ofte inne i kassen. Ungene er så små at de må holdes varme av foreldrene. Fuglene var aktive hele tiden og kom nå og da med insekt til ungene. Jeg vet ikke hvor mange unger det er da jeg vil ikke forstyrre fuglene.

En knekkand ble observert i dammen på Ringve i Trondheim. Jeg fikk tatt bilde av den før den forsvant. Jeg var der torsdag og kom tilbake på fredag, men da var fuglen fløyet. 



20. mai 2013

Horndykker i Nord-Trøndelag - del II









Søndag 20. mai var jeg nok en gang et sted i Nord-Trøndelag for å ta bilder av horndykkeren. Jeg lyktes bedre denne gangen og fikk flere gode bilder. Fuglene er sky, noe mer enn andre. De fuglene som lot seg fotografere, tok ingen notis av flåten med kamuflasje, men ble lett skremt enten av litt for brå bevegelser med flåta eller lyden av kamera.

Forholdene var optimale for å kunne ta bilder, men litt vind ga noe problemer. Det var mye varmere enn forrige søndag og denne gangen ble jeg verken kald eller våt. Jeg har brukt et 300 mm objektiv med 1.4 gangers konverter for å komme nær nok fuglene.

Det var 6 par horndykker tilstede og alle hadde sitt revir som de forsvarte mot de andre fuglene. Det varer antagelig ikke lenge før fuglene legger egg. Når eggene er klekt, har jeg tenkt å besøke denne lokaliteten en gang til. Horndykker med "pysjamaskledt" kylling på ryggen er mitt drømmebildet.





12. mai 2013

Horndykker i Nord-Trøndelag






Jeg var søndag 12. mai et sted i Nord-Trøndelag for å ta bilder av horndykker. Jeg lånte flåte med elektrisk påhengsmotor av Terje Kolaas. Det ble en kald og våt fornøyelse. Flåten var ikke helt enkel å manøvrere og det gikk derfor en viss tid før jeg fikk tak på hvordan den skulle håndteres. Det hele endet med at batteriet ble tomt for strøm.

Jeg fikk imidlertid tatt noen bilder, men horndykkeren er sky og tok raskt til vingene når jeg kom mot fuglene. Med mer tålmodighet og bedre kontroll på flåta hadde resultetet blitt bedre. Med en 300 mm telelinse ble avstanden til fuglene litt for stor, men resultat ble bedre når jeg satte på en 1,4 gangers telekonverter. Alle bildene på denne siden er tatt med telekonverter påmontert linsa.

Jeg kunne nok ha fått noen fluktbilder, men jeg var alt for opptatt av å ta nærbilder av fuglene. Jeg har lært mye denne dagen og skal prøve igjen ved en senere anledning. Det må bli som ordtaket sier - øving gjør mester.

Jeg er mest fornøyd med det første bildet som faktisk var det siste jeg tok før batteriet ble uten støm.